Nicole Koolhaas komt niet voor Nederland in actie tijdens het EK volleybal, dat zaterdag voor Oranje begint in Apeldoorn. De middenaanvalster is de laatste afvaller uit de voorlopige selectie van bondscoach Giovanni Guidetti.

De 24-jarige Koolhaas, met 84 interlands een van de minst ervaren speelsters uit de voorlopige selectie, blijft wel bij de ploeg om mee te trainen en het toernooi van dichtbij mee te maken.

Guidetti werkte met vijftien speelsters naar het EK toe van wie er na na het tweede oefenduel met Duitsland in het Omnisport in Apeldoorn nog een moest afvallen. Oranje won dat duel woensdag met 3-0 (25,-19 25-18 en 25-22). Dinsdag wonnen de Nederlandse vrouwen ook al van de Duitse opponent.

De ploeg van Guidetti neemt het zaterdag om 15.30 uur op tegen Slovenië. De andere tegenstanders in poule A zijn Italië en Polen.

EK-selectie: Kirsten Knip, Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Maret Balkestein-Grothues (aanvoerder), Quinta Steenbergen, Judith Pietersen, Myrthe Schoot, Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Manon Nummerdor-Flier, Laura Dijkema, Debby Stam-Pilon.