De Nederlandse tafeltennissters kunnen op de Europees kampioenschappen in Jekaterinenburg toch beschikken over Li Jiao. De 42-jarige topspeelster vervangt de zieke Britt Eerland in de selectie van Oranje. 

Eerland werd afgelopen weekeinde met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis en zit aan de antibiotica. De Nederlandse bond heeft haar daarom dinsdag teruggetrokken en vervangen door Li Jiao.

De winnares van het goud op de Europese Spelen in Bakoe zou in het Russische Jekaterinenburg alleen langs de baan actief zijn als bondscoach van de mannenploeg.

Na het afhaken van Eerland komt Li Jiao toch ook zelf in actie bij de vrouwen. De EK beginnen vrijdag met de eerste teamwedstrijden. In de loop van volgende week zijn de individuele toernooien.

Paspoort

De tafeltennisploeg wordt in aanloop naar de EK geplaagd door meer personele problemen. Bondscoach Elena Timina en haar zus Yana, beiden geboren in Rusland, mogen hun vaderland niet in vanwege problemen met hun paspoorten.

Hun Russische papieren zijn verlopen, waardoor ze een speciaal visum nodig hebben om naar Jekaterinenburg te gaan. In dat geval zouden ze maanden in Rusland moeten wachten op een nieuw paspoort, voordat ze terug naar Nederland kunnen. Daar zien beiden van af.

Technisch directeur Achim Sialino neemt de taken van Elena Timina over op de EK. Yana Timina is in het team vervangen door Rianne van Duin. Het kwartet wordt gecompleteerd door Li Jie en Kim Vermaas, die beiden ook meedoen aan het individuele toernooi.