De tennissers van Australië en Groot-Brittannië houden elkaar na hun eerste speeldag in de halve finale van de Davis Cup in evenwicht: 1-1.

Groot-Brittannië kan voor het eerst in 35 jaar de finale van de Davis Cup bereiken en kwam vrijdag op voorsprong door een verpletterende overwinning van Andy Murray op Thanasi Kokkinakis: 6-3, 6-0 en 6-3. De Schotse nummer drie van de wereld verloor op zijn eigen opslag slechts zes punten.

De Australiër Bernard Tomic trok de stand op het indoor hardcourt in Glasgow gelijk door een zege in zijn partij tegen Daniel Evans, de nummer driehonderd van de wereld: 6-3, 7-6 (2) 6-7 (4) en en 6-4.

Zaterdag staat de belangrijke dubbelpartij op het programma tussen de Britten Jamie Murray en Dominic Inglot en de Australiërs Sam Groth en Lleyton Hewitt.

België-Argentinië

Ook België en Argentinië staan vrijdag op gelijke hoogte na twee partijen in hun halve finale (1-1). De Belgen kunnen in eigen huis voor het eerst in de geschiedenis de finale van het landentoernooi halen. Eerste keus David Goffin bracht België op voorsprong door een zege op Federico Delbonis: 7-5, 7-6 (3) en 6-3.

In een kolkend Vorst Nationaal in Brussel had Goffin het alleen in de tweede set even moeilijk omdat de Argentijn drie games op rij won.

In een kraker van bijna vier uur trok Leonardo Mayer de stand vrijdagavond gelijk. De Argentijnse nummer 39 van de wereld was in vier sets sterker dan de lager geklasseerde Steve Darcis: 7-6 (5), 7-6 (1), 4-6 en 6-3.

Het dubbelspel wordt zaterdag een confrontatie tussen de Belgen Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans en de Argentijnen Carlos Berlocq en Diego Schwartzman.