Joost Luiten heeft zich op de derde dag van het KLM Open gehandhaafd in de middenmoot van het klassement. De Nederlander ging rond in 68 slagen (2 onder par), waardoor een nieuwe titel in Zandvoort ver weg is.

Luiten liet op de Kennemer Golf & Country Club vijf birdies noteren, maar daar stonden ook drie bogeys tegenover. Hij staat op de gedeeld 25e plaats in het algemeen klassement.

De Bleiswijker begon donderdag nog goed aan zijn thuistoernooi, maar zakte een dag later flink in het klassement na een moeizame dag.

Op zaterdag speelde hij wisselvallig. De nummer 66 van de wereld begon sterk met birdies op hole 3 en 6. Twee holes later liet hij zijn eerste bogey van de dag noteren. Met birdies op hole 11 en 12 was hij op weg naar een goede ronde, maar daar stonden bogeys op hole 13 en 14 tegenover. Luiten eindigde de dag sterk met een birdie op hole 15 en driemaal par.

De 29-jarige Luiten, die vorig jaar vijfde werd in Zandvoort, speelde de laatste drie weken geen toernooien, omdat hij na een mindere periode in alle rust wilde werken aan zijn spel.

Lee Slattery en Rafa Cabrera-Bello gaan na drie rondes aan de leiding op het KLM Open. De Brit en de Spanjaard hebben beiden acht slagen voorsprong op Luiten. Paul Lawrie bezet de derde plaats in het algemeen klassement en heeft een slag achterstand op de koplopers.

Besseling

Wil Besseling, naast Luiten de enige andere Nederlander die de cut haalde, ging rond in 69 slagen (-1) en staat voorlopig op de gedeeld 39e plaats.

Besseling speelde zeer constant. Hij noteerde twee birdies en een bogey.