Richel Hogenkamp heeft vrijdag de halve finales bereikt van het ITF-toernooi in Alphen aan den Rijn.

De als eerste geplaatste Doetinchemse rekende in drie lange sets af met haar landgenote Arantxa Rus: 7-6 (6), 6-7 (4) en 6-4. De partij duurde bijna drie uur.

Hogenkamp treft bij de laatste vier Tena Lukas. De Kroatische was met 6-0 en 6-2 te sterk voor Gioia Barbieri uit Italië.

De als derde geplaatste Lesley Kerkhove bereikte ook de halve eindstrijd. De Zeeuwse won in drie sets van de Servische Ivana Jorovic.

Kerkhove speelt in de halve eindstrijd tegen Marie Benoit uit België, die met 6-3 en 7-5 de Woerdense Quirine Lemoine versloeg. 

Sijsling

Bij de mannen plaatste Igor Sijsling zich ook voor de halve finales. De als vierde geplaatste Amsterdammer won in twee sets van de Roemeen Victor Hanescu: 6-4 en 7-6 (6).

Sijsling strijdt zaterdag met de Fransman Tristan Lamasine om een plek in de eindstrijd in Alphen. 

Hoewel Sijsling nog geen set heeft verloren Zuid-Hollandse gravel, meldde hij zich af voor de Davis Cup-wedstrijd tegen Zwitserland.

Haase

Ook Robin Haase zal niet meedoen tegen de Zwitsers. De Hagenaar geeft de voorkeur aan het spelen van toernooien. Hij bereikte vrijdag de halve finales van het challengertoernooi in Genua.

Haase versloeg Andrej Goloebev uit Kazachstan in twee sets: 6-3 en 7-6 (10).

Haase moet zaterdag op het Italiaanse gravel voor een plek in de finale afrekenen met de Spanjaard Nicolas Almagro.