Roeland Schaftenaar speelde woensdag met negentien punten een belangrijke rol bij de Nederlandse basketballers in hun EK-duel met Kroatië. De forward baalde van de nederlaag, maar was tevreden over het spel van Oranje.

"We mogen trots zijn op zo’n wedstrijd", aldus Schaftenaar op de site van Oranje Basketball. "Het eerste kwart was echt perfect. We lieten de bal gaan en we kregen goede schoten."

Nederland stond na de eerste tien minuten met 18-14 voor en nam in het tweede kwart zelfs even een voorsprong van twaalf punten. Kroatië kwam in Zagreb echter terug en won uiteindelijk met 78-72

"Ik denk niet dat de Kroaten verwacht hadden zo ver achter te komen", zegt Schaftenaar. "Het verschil zit 'm in hele kleine dingen. Aan het eind van het tweede kwart hadden we moeite met hun druk en gaven we de Kroaten de kans om terug in de wedstrijd te komen."

Balverlies

Bondscoach Toon van Helfteren zag het balverlies van Oranje als het grootste probleem tijdens de comeback van Kroatië vlak voor rust. "In het tweede kwart hadden we vijf van onze negen turnovers en dat pakte voor Kroatië goed uit."

Van Helfteren was desondanks trots op het spel van zijn ploeg. "Maar voor de derde keer op rij was het niet goed genoeg. We hebben nog één kans. Morgen gaan we weer voor de winst", keek de bondscoach alvast vooruit naar het laatste groepsduel met Griekenland, dat dit EK nog geen wedstrijd verloren heeft.