De Amerikaanse Allyson Felix kijkt ernaar uit om vrijdag bij de Diamond League-wedstrijden in Brussel voor het eerst dit jaar tegen wereldkampioene Dafne Schippers te lopen op de 200 meter.

Felix pakte zelf bij de wereldkampioenschappen in Peking de titel op de 400 meter, nadat ze vanwege het wedstrijdschema ervoor koos om niet ook uit te komen op de 200 meter.

"Zowel ikzelf als mijn coach vonden de WK in Peking een goed moment deze keer voor de 400 meter te kiezen. Het was een heel makkelijke keuze om in Brussel weer de 200 meter te lopen, het is namelijk mijn lievelingsnummer", aldus Felix op een persconferentie.

Felix is niet geschrokken van de snelle opmars van Schippers. "Ze zal de komende jaren een grote concurrente zijn, maar het is alleen maar goed dat er een nieuwe sterke generatie is."

"Ik hou ervan om tegen de beste atletes te lopen, het zorgt ervoor dat je beter wordt. Bovendien heb ik in vorige races meestal gewonnen van Schippers", stelde de 29-jarige Amerikaanse.

De snelle tijden van Schippers en haar concurrenten in de WK-finale had Felix niet zien aankomen. "Ik had een snelle race verwacht, maar die snelle tijden verbaasden me wel."

Doping

De Amerikaanse wilde niets zeggen over mogelijk dopinggebruik andere atleten. In de weken voor de WK ging het in de atletiekwereld vooral over verboden middelen door onthullingen van de Duitse tv-zenders ARD/WDR en de Britse krant Sunday Times.

"Ik concentreer me enkel op mezelf", aldus Felix. "Ik weet wat ik ervoor heb moeten doen. Ik heb heel hard moeten werken om beetje bij beetje mijn tijden te verbeteren. Ik wil altijd het positieve zien. Bij ieder schandaal zet de sport een stapje achteruit."

Felix is de leider van het Diamond League-klassement op de 200 meter.