Dafne Schippers heeft nog moeite om te beseffen welke prestaties ze onlangs neerzette op de WK atletiek in Peking en merkte zaterdag bij de Flame Games in Amsterdam dat haar optredens veel hebben losgemaakt in Nederland.

De 23-jarige Utrechtste schreef in China historie door zilver te veroveren op de 100 meter en zich tot wereldkampioene te kronen op de 200 meter.

"Wat ik allemaal teweeg heb gebracht is nog niet helemaal geland bij me", zegt Schippers tegen De Telegraaf. "Ik word nog steeds een beetje geleefd, maar geniet van ieder moment."

"Op straat word ik ineens vaak aangeschoten door mensen die met me op de foto willen. Daar moet ik nog even aan wennen, maar het is ook ontzettend leuk."

Helemaal los

Op de Flame Games won Schippers zaterdag de 100 meter, haar eerste optreden sinds de WK, in een tijd van 11,12 seconden. Ze merkt dat haar status in Nederland veranderd is.

"Dat besef begint steeds meer door te dringen. Daarom wilde ik ook zo graag deelnemen aan de Flame Games. Het is een gave wedstrijd voor eigen publiek. Ik heb ervan genoten."

"Dat het publiek helemaal los ging, voelt geweldig. Dat doet me echt wel wat", aldus Schippers, die niet teleurgesteld was dat ze niet onder de elf seconden liep.

"Daar ben ik tevreden over, want de omstandigheden spelen ook een rol. Het was koud en nat. Ik ging voor de winst en dat is gelukt."