Bondscoach Toon van Helfteren van de Nederlandse basketballers maakte zaterdag bij de EK in Kroatië na de enerverende openingswedstrijd tegen Georgië (73-72) een opgeluchte indruk. 

''Wedstrijden met lage uitslagen zijn ons doel. Werk hard in de verdediging, houd de score laag en je kunt dit soort wedstrijden winnen. Als we gaan rennen, wordt het lastig voor ons."

"Het vierde kwart viel tegen wat betreft de tegenscores van Georgië, maar we hebben gewonnen. Als je lang niet op een EK bent geweest, moet je soms wat geluk hebben'', gaf Van Helfteren toe op de website van Oranje basketball. 

Van Helfteren rekent zondag tegen Macedonië op ongeveer hetzelfde spelverloop als tegen Georgië. ''Wij hebben geen schutters zoals de andere teams, maar met Worthy de Jong en Charlon Kloof hebben we twee spelers die veel kunnen creëren. Worthy is onvoorspelbaar, maar aanvallend een groot wapen.''

Kloof maakte 22 punten tegen Georgië, De Jong bracht 16 punten op zijn naam. Robin Smeulders schoot Oranje vlak voor tijd naar de benauwde zege.