Mountainbikester Anne Terpstra is dinsdag bij de wereldkampioenschappen als vijfde geëindigd op het onderdeel eliminator. De Apeldoornse won in Vallnord de kleine finale.

Terpstra plaatste zich eenvoudig via de kwalificaties en kwartfinales voor de halve eindstrijd, waarin ze mede door een valpartij vlak voor haar niet bij de beste twee eindigde. Ze won vervolgens eenvoudig de kleine finale.

Terpstra kijkt met gemengde gevoelens terug op haar vijfde plaats. "Ik voelde me heel sterk en het ging best makkelijk allemaal. Als je dan op zo’n manier de grote finale niet haalt is dat extra balen. Er had denk ik wel meer ingezeten, maar aan de andere kant: vijfde van de wereld ben ik nog nooit eerder geworden."

De Zwitserse Linda Indergand pakte de wereldtitel voor de Noorse Ingrid Boe Jacobsen (zilver) en de Zwitserse Kathrin Stirnemann (brons).

Van Eck

Jeroen van Eck, de kersverse Europees kampioen in deze vrije nieuwe, niet-olympische discipline, kon bij de mannen niet meestrijden om de medailles.

Hij kwam ten val in de achtste finales en kon zijn achterstand niet meer goedmaken. "Ach ja, ook dat is sprint", was het nuchter commentaar van de 22-jarige Nederlander.

De Oostenrijker Daniel Federspiel pakte de winst. Samuel Gaze uit Nieuw-Zeeland won de zilveren medaille. Het brons ging naar de Duitser Simon Gegenheimer.