Het vertrouwen van Robin Haase in de aanloop naar de US Open groeit. Na wat fysiek ongemak groeit zijn vorm, zegt de tennisser in New York.

"Het gaat steeds beter. Ik heb even wat rust genomen en ben gaan trainen op hardcourt. Dat ging niet heel lekker, maar ik begon beter en beter te spelen", aldus Haase.

In Winston-Salem, bij het enige voorbereidingstoernooi dat Haase speelde, verloor hij nog in de eerste ronde van de Taiwanees Yen-Hsun Lu.

"Daarna heb ik weer veel getraind en in die trainingen merkte ik dat ik steeds beter ging bewegen en de bal beter begon te raken.''

In de eerste ronde van het Amerikaanse Grand Slam-toernooi treft Haase dinsdag de Duitser Dustin Brown. Die speelt soms geweldig en soms belabberd.

"Je kan je er bijna niet op voorbereiden. Uiteindelijk is dit een speler waar je afhankelijk bent van hem. Hij bepaalt. Ik heb net met mijn dubbelpartner getraind en die zei: het is net als een trein. Jij bent de passagier en je moet maar afwachten wat de conducteur doet. Dus ik zal mijn momenten moeten afwachten.''

Bertens

Kiki Bertens komt maandag al in actie tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni. "Het is een hele goede tegenstandster", stelt de Nederlandse. "Ze heeft veel ervaring, heeft hoog gestaan op de wereldranglijst en het goed gedaan in de Grand Slams."

"Maar ze heeft ook dagen dat ze veel minder ballen in slaat, omdat ze vrij agressief speelt. Hopelijk is dat maandag het geval.''

Bertens-Lucic-Baroni is op de openingsdag van de US Open de vierde en laatste partij op baan 12.