Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zaterdag zilver gewonnen op het Grand Slam-toernooi van Olsztyn. Het duo verloor de finale van Braziliaanse Larissa Franca en Talita Antunes: 21-12 en 25-23.

De Nederlandse vrouwen konden tegen de nummers één van de plaatsingslijst met name in de tweede set goed partij bieden.

Toch kwamen ze, na de zege in de halve finale op de Poolse vrouwen Kinga Kolosinska en Monika Brzostek, geen goud veroveren in Polen.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist grepen eerder op de dag in de troostfinale al naast het brons. Kolosinska en Bzostek waren in twee sets te sterk voor de Nederlandse vrouwen: 21-12 en 21-16.

Franca en Antunes versloegen Van Gestel en Van der Vlist al eerder op zaterdag in de halve finale.

Brouwer/Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden al vroeg uitgeschakeld in Polen. Het Nederlandse duo verloor in de eerste ronde van de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira. De setstanden waren 21-17 en 21-12.

Brouwer en Meeuwsen lieten vrijdag de laatste groepswedstrijd nog aan zich voorbij gaan. Ze meldden zich ziek af.

Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor voelden zich vrijdag ook niet lekker. Toch verscheen het duo zaterdag weer aan de start voor het eerste duel in de knock out-fase.

Ze boden goed partij aan de Brazilianen Evandro en Pedro Solberg, maar werden wel uitgeschakeld. Het werd 20-22, 24-22 en 15-13.