Kim Polling is tevreden over haar WK, ondanks dat de Nederlandse nummer één  van de wereld vrijdag in Astana slechts zevende werd.

"Deze WK voelt niet als een mislukking. Ik heb ook niet het gevoel dat ik gefaald heb", aldus Polling na afloop tegen de NOS.

"Natuurlijk was ik graag wereldkampioen geworden, maar als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan ben ik gewoon heel blij dat ik hier weer sta. De angsten zijn pas sinds juni weg."

De 23-jarige Polling kampte lange tijd met mentale problemen, die op de WK van vorig jaar in Tsjeljabinsk begonnen.  "Toen was ik zo zenuwachtig, ik wilde de mat niet eens op", keek de drievoudig Europees kampioene terug.

"Dat was nu niet het probleem. Gisteren stond ik te springen om de om de mat op te gaan. Dat gevoel heb ik een jaar lang niet gehad."

Vervelend

De reden dat het ook dit keer niet lukte om voor het eerst wereldkampioen te worden was volgens Polling dat ze fysiek niet sterk genoeg was.

"Ik wilde wel, maar mijn lichaam wilde niet. Mijn voorbereiding was ook niet goed. Omdat ik ziek was en kampte met een knieblessure, heb ik de afgelopen drie weken niet getraind. Fysiek was het dus heel zwaar vandaag, het lukte me niet mijn tegenstanders te werpen."

"Dat had ook met de loting te maken. Het waren potten tegen vrouwen waartegen ik het heel vervelend vind om tegen te judoën. Normaal gesproken zijn mijn partijen ook wat korter. Op het laatst was ik op."