Bondscoach Max Caldas van de Nederlandse hockeyers maakte donderdagmiddag na het behalen van de finale bij de EK in Londen een licht getergde indruk.

Oranje had in de halve finales zonder franje gewonnen van de internationale middenmoter Ierland (1-0). Aan het gebrek aan spektakel en doelpunten had de Argentijnse oud-international echter geen boodschap.

"Ik ben tevreden en trots dat we weer de de nul hebben gehouden", betoogde Caldas krachtig bij de NOS. "We hebben hier bij het EK nog geen enkel doelpunt geïncasseerd. Dat is niet makkelijk in het mannenhockey."

Het stugge duel verliep zoals Caldas vooraf had verwacht. "Wij aan de bal, zij in de verdediging en wachten op een kans om er uit te komen. We hebben het goed gedaan. Onze doelman Jaap Stockmann heeft geen bal gehad. Alleen in de eindfase van onze aanval waren we wat slordig. Daardoor konden we het duel niet sneller beslissen."

Caldas benadrukte dat hij verder geen reden tot klagen had. "Het gaat om winnen, we hebben gewonnen, dus ik ben tevreden."