De Amerikaan Christian Taylor heeft donderdag bij de WK atletiek in Peking de wereldtitel veroverd bij het hinkstapspringen met de tweede sprong ooit: 18.21 meter. Zijn landgenote Allyson Felix veoverde op de 400 meter het goud met een tijd van 49.26 seconden. 

De sprong van Taylor was slechts acht centimeter verwijderd van het wereldrecord van de Brit Jonathan Edwards, gesprongen in 1995.

Het goud van de Amerikaan, die in 2012 de olympische titel veroverde en in 2011 ook al wereldkampioen was, heeft een Nederlands tintje. De 25-jarige hinkstapspringer traint en woont sinds deze winter op Papendal in Arnhem bij zijn coach Rana Reider, die in dienst is van de Nederlandse Atletiekunie.

De Cubaan Pedro Pichardo greep het zilver met een sprong van 17,73. De Portugees Nelson Évora behaalde brons met 17,52.

400 meter vrouwen

Felix sloeg dit WK de 200 meter over en zette alles in op de 400 meter. Die beslissing pakte goed uit, want Felix won de wereldtitel op die afstand in de beste tijd van dit jaar.

Achter Felix snelde Shaunae Miller van de Bahama's naar het zilver in 49,67, de Jamaicaanse Shericka Jackson behaalde het brons in 49,99.

Felix veroverde al haar negende wereldtitel en is daarmee de succesvolste atlete aller tijden op de WK met in totaal negen gouden, één zilveren en één bronzen medaille.

Kogelslingeren vrouwen

Bij het kogelslingeren won de favoriete Anita Wlodarczyk bij de vrouwen met grote overmacht de wereldtitel. De Poolse kwam tot een worp van 80.85 meter, slechts 23 centimer onder haar eigen wereldrecord dat ze begin augustus neerzette.

Vier van haar vijf geldige worpen waren beter dan de nummer twee, de Chinese Wenxiu Zhang. Zij kwam in haar vierde worp tot 76.33. Alexandra Tavernier uit Frankrijk pakte het brons met een afstand van 74.02.

Wlodarczyk pakte in 2009 in Berlijn ook al de wereldtitel en won twee jaar geleden zilver op dit onderdeel. Ook op de Olympische Spelen in Londen van 2012 behaalde de 30-jarige Poolse zilver.