De Nederlandse hockeysters hebben op het EK in Londen ook de laatste groepswedstrijd in winst omgezet. België werd woensdag met 5-0 verslagen.

De ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne was door eerdere zeges op Polen (9-0) en Spanje (8-1) al verzekerd van een plek in de halve finales.

Tegen België kwamen de treffers op naam van Maartje Paumen (twee), Valerie Magis, Caia van Maasakker en Ellen Hoog.

Nederland speelt als groepswinnaar vrijdag in de halve finales tegen de nummer twee van poule B. Dat is Engeland of Duitsland.

Beide teams komen woensdagavond nog tegen elkaar uit, met als inzet de eerste plaats, die goed is voor een confrontatie met Spanje.

Weerstand

"Het team is toe aan de halve finales'', zei middenvelder Carlien Dirkse van den Heuvel woensdagavond tegen de NOS. ''Dat zag je ook wel aan deze wedstrijd. We zullen wat meer weerstand krijgen en vol aan de bak moeten. Laat ze maar komen.''

Volgens Dirkse van den Heuvel vormde het duel met België een mooie gelegenheid om nog wat tactische zaken uit te proberen. ''Dit was een goede wedstrijd om wat te testen. En wat betreft corners hebben we dat ook gedaan. Maartje Paumen en Caia van Maasakker namen bijvoorbeeld om en om een strafcorner.''

Uit twaalf korte hoekslagen kwam zowel Paumen, uit een variant, als Van Maasakker slechts één keer tot scoren. Mede daardoor viel de score tegen België relatief nog wat laag uit.

''Het is niet het snelste veld en geen topveld om te pushen. Maar ook door de keepster is het 5-0 gebleven'', concludeerde Dirkse van den Heuvel.