Dafne Schippers liep woensdag op de 200 meter met groots gemak naar de overwinning in haar serie op de WK atletiek in Peking. De Utrechtse atlete liep op het laatste rechte stuk vrijwel geen enkel moment voluit en zei na afloop zich fysiek goed te voelen.

"Het ging makkelijker dan verwacht", aldus Schippers na haar race. "Een persoonlijk record moet er uiteindelijk inzitten, maar laat ik die maar bewaren voor de finale."

Schippers liep in de serie een tijd van 22.58, een halve seconde boven haar persoonlijk record van 22.03.

De voormalig meerkampster was in haar serie duidelijk de sterkste en hoefde daardoor niet tot het uiterste te gaan. "Waarom zou ik energie verspillen? Ik moest de race winnen en dat heb ik gedaan. Het ging heel makkelijk en dan loop ik toch 22.58."

Ondanks dat Schippers al een 100 meter erop heeft zitten, voelt de nummer twee op het koningsnummer zich sterk. "Ik ben een beetje moe, maar het lijf voelt ontzettend goed. Normaal heb ik na de 100 meter wat spierpijn, maar het voelt goed."

Een concurrente van Schippers, Victoria Campbell-Brown, zorgde in de vijfde serie voor een opvallend moment. Bij het uitkomen van de bocht stapte de Jamaicaanse van baan vijf naar baan zes. "Dat is wel bijzonder, ja", reageerde Schippers. "Ze heeft genoeg ervaring om te weten in welke baan je moet blijven. Ik heb daar in principe nooit moeite mee, maar het is wel handig om straks in de goede baan te finishen."