Badmintonners Jacco Arends en Selena Piek hebben donderdag bij de wereldtitelstrijd in Jakarta de kwartfinales bereikt in het gemengddubbel. 

Het Nederlandse koppel was verrassend de baas over de Chinezen Lu Kai en Huang Yaqiong, de nummers zes van de plaatsingslijst.

De spannende partij duurde iets meer dan een uur en werd beslist in drie games: 18-21, 26-24 en 23-21.

Dankzij het bereiken van de laatste acht op een WK krijgen Arends en Piek de A-status van sportkoepel NOC*NSF en de bijbehorende toelage. ''Ik sta nog helemaal te trillen'', meldde een enthousiaste bondscoach Rune Massing vanuit Jakarta. Massing had vooraf gezegd dat het duo boven zichzelf zou moeten uitstijgen om de kwartfinales te halen. ''Dat is absoluut gelukt, ze hebben een topniveau gehaald.''

In de kwartfinale wacht opnieuw een Chinees koppel: Xu Chen en Ma Jin, de nummers twee van de plaatsingslijst.

Vrouwendubbel

Piek slaagde er later op de dag niet in om met Eefje Muskens een plaats bij de laatste acht in het vrouwendubbel te bewerkstelligen.

De Nederlandse vrouwen hadden in Jakarta in de eerste game niet al te veel in te brengen tegen Tian Qing/Zhao Yunlei. Daarna boden ze het als vijfde geplaatste Chinese koppel meer tegenstand. Een stunt zat er niet in, al leek die bij 18-18 wel mogelijk: 12-21 en 18-21. De partij duurde 39 minuten.