De honkballers van Curaçao Neptunus hebben zondag de Europa Cup veroverd, voor het eerst in twaalf jaar. De Rotterdammers wonnen zondag de beslissende derde wedstrijd tegen Unipolsai Bologna met 7-3.

De Italiaanse kampioen was donderdag de best-of-three voor eigen publiek begonnen met een zege (5-3) maar kon zaterdag net niet voorkomen dat Neptunus de stand in het eigen Familiestadion gelijk trok (3-2).

De finale verliep duidelijk in Nederlands voordeel. De thuisclub kwam al in de eerste inning op voorsprong (2-0). Stijn van der Meer, na afloop gehuldigd als meest waardevolle speler, sloeg Benjamin Dille en Railey Legito binnen.

In de vierde slagbeurt liep Neptunus uit naar 7-1. Vijf hits, waaronder een tweehonkslag van Legito, leverden evenveel punten op. Dwayne Kemp bracht twee man over de thuisplaat.

Controle

Het betekende tevens het einde van de Italiaanse werpers Riccardo de Santis, de geroutineerde starter, en Salomon Marinez. Hun opvolgers hadden meer controle.

Pas in de negende inning, met pitcher Berry van Driel als 'closer' op de heuvel, beperkte Bologna de schade nog enigszins.