Femke Heemskerk is blij dat ze haar teleurstellende laatste plaats op de 200 meter vrije slag op het WK in Kazan donderdag om heeft kunnen zetten in een finaleplek op de 100 meter vrij. 

"Ik heb me twee dagen ontzettend rot gevoeld. Vandaag heb ik er van genoten en dat is erg mooi. Ik had een mooi plan en daar kon ik me goed aan houden", aldus Heemskerk na afloop van de halve finales tegen de NOS.

De Roelofarendveense was dinsdag topfavoriet op de 200 meter vrije slag, maar na de moeizame halve finales kon ze het in de eindstrijd niet opbrengen om de verwachtingen waar te maken. Vervolgens moest ze zich weer opladen voor de 100 meter vrij.

"Het was even knokken met mezelf en dat was best wel lastig. Dit wordt echt niet meer de mooiste week van mijn leven, maar ik kan er nog wel 'oké week' van maken. Ik moet zoveel mogelijk energie tot me nemen om morgen nog beter te zijn."

Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo bereikte ook de finales van de 100 meter vrij, maar moet naar eigen zeggen het beste van zichzelf nog laten zien."Het ging heel lekker in de halve finales, maar dit was nog niet mijn max", zei de Groningse tegen de NOS

Kromowidjojo werd drie jaar geleden in Londen olympisch kampioen op de 100 vrij, maar weet dat ze vrijdag in de finale flink aan de bak moet om regerend wereldkampioen Cate Campbell te verslaan.

"In de finale moet ik een stuk sneller dan nu, maar ik kan ook harder dan ik vandaag heb laten zien. Vrijdag komt het gevecht pas. De finaledruk vind ik heel fijn."