Sharon van Rouwendaal werd dinsdag zesde in de finale van de 1500 meter vrije slag bij de WK in Kazan en kon daar mee leven.

De 21-jarige Nederlandse, die later in het toernooi ook nog op de 800 meter vrij in actie komt, wist dat er voor haar geen eremetaal de behalen viel. Wel baalde ze dat ze met 16.03,74 geen persoonlijk record zwom.

"In de laatste 50 dacht ik: ik wil een pr, ik wil een pr", sprak ze voor de camera van de NOS. "Maar wat ik hier laat zien is van goed niveau, ik wist dat ik het podium niet kon halen."

Van Rouwendaal zwom bijna een maand geleden met 16.03,37 een nieuw Nederlands record en was voornemens om daar in Kazan nog eens flink onder te duiken.

"Ik wilde wel onder de zestien minuten, maar dat is niet gelukt. Het was best zwaar, versnellen lukte niet. Maar ik had hier niet veel van verwacht. Ik wilde laten zien dat ik bij de top acht hoor en ik ben zesde, dat is gewoon prima."

Van Rouwendaal bekende dat ze niet op haar favoriete afstand zwom. "Ik vind de 1500 niet zo leuk en dan mis je iets. Ze starten hard en als je er dan niet bij ligt, is het moeilijk om dat weer goed te maken. Ik vind de 400 meter veel leuker", doelde ze of de afstand waarop ze zondag zilver pakte in Kazan.