Bondscoach Rob Ehrens heeft voor het EK in Aken (18-23 augustus) dezelfde springruiters geselecteerd die Oranje vorig jaar tijdens het WK in Frankrijk aan het goud hielpen in de landenwedstrijd.

Van dat viertal rijden Gerco Schröder en Jur Vrieling wel op een ander paard, respectievelijk Glock’s Cognac Champblanc en VdL Zirocco Blue NOP.

De combinaties Jeroen Dubbeldam/SFN Zenith NOP, die ook individueel wereldkampioen werd, en Maikel van der Vleuten/VDL Groep Verdi NOP zijn gehandhaafd.

Ehrens heeft besloten Harrie Smolders (Emerald) als reserve mee te nemen.

Voor Van der Vleuten wordt het zijn vijfde titeltoernooi op rij. Hij had met Verdi al een aandeel in het olympisch zilver in Londen. Dit voorjaar eindigde hij bij de wereldbekerfinale in Las Vegas als zesde.

Dubbeldam toonde dit seizoen tijdens de GP's van Neumünster, Aken en Rome nog maar eens waartoe hij met Zenith in staat is. Vrieling werd met zijn 11-jarige hengst zondag nog derde in de GP van Hickstead. Schröder onderscheidde zich met zijn schimmelruin in de CGT van Londen en het CHIO van Rotterdam.

Favorieten

"We zullen zeker tot de favorieten worden gerekend. Dat mag ook gezien onze staat van dienst'', zei Ehrens.

"We hebben de finale van de Nations Cup al bereikt. Een van de doelen was ons te handhaven in de Europese eerste divisie en dat is weer gelukt."

"Niet alleen met de combinaties die nu naar het EK gaan, maar dankzij alle ruiters en hun paarden die de laatste maanden landenwedstrijden hebben gereden. Het tweede doel is zo hoog mogelijk te eindigen op het EK.''