De Nederlandse basketballers hebben ook hun laatste duel verloren van het vierlandentoernooi om de Trentino Cup, dat Oranje speelt in de aanloop naar het EK.

Na Italië en Duitsland bleek zaterdagavond Oostenrijk te sterk voor de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren. Het werd 58-49. Bij rust stond Oranje met 23-30 achter.

Charlon Kloof, Worthy de Jong, Kees Akerboom, Robin Smeulders en Henk Norel vormden het basisteam. Nederland hield tot 19-19 - score Ralf de Pagter in het begin van het tweede kwart - gelijke tred. Daarna volgde een Oostenrijks tussensprintje naar 21-30. Pas in de slotfase kwam de spanning nog terug.

De Jong verkleinde na een knappe assist van Norel met nog 4.03 op de klok de achterstand tot twee punten: 46-48. Doordrukken lukte echter niet.

EK

In totaal speelt Nederland liefst vijftien wedstrijden in de aanloop naar het EK, dat van 5 tot 20 september gehouden wordt in Kroatië, Duitsland, Frankrijk en Letland.

Nederland zit in een poule met Georgië, Kroatië, Slovenië, Griekenland en Macedonië. De eerste vier ploegen van de vier groepen plaatsen zich voor de achtste finales, die net zoals de hele knock-outfase in het Franse Lille zullen plaatsvinden.