De Nederlandse basketballers hebben vrijdag ook hun tweede wedstrijd op het vierlandentoernooi in Italië verloren. Na het gastland was dit keer Duitsland in Trento nipt te sterk voor de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren: 55-59.

Oranje moest een dag eerder met 52-64 buigen voor Italië. De nationale ploeg, die in voorbereiding is op het EK, neemt het zaterdag nog op tegen Oostenrijk.

Robin Smeulders was topscorer bij Nederland met 13 punten, gevolgd door Nicolas de Jong (11) en Arvin Slagter (10). De Duitse ploeg speelde nog zonder zijn NBA-vedette Dirk Nowitzki, die op het EK wel van de partij is.

Oranje heeft komende maand nog heel wat oefeninterlands op het programma staan in de lange aanloop naar het EK, dat voor de ploeg van Van Helfteren op 5 september in de Kroatische stad Zagreb begint tegen Georgië.

Nederland doet voor het eerst sinds 1989 mee aan het Europese titeltoernooi. Zonder financiële steun van de bond kwalificeerden de basketballers zich tot ieders verrassing voor het EK.