Ignisious Gaisah raakte vrijdag zijn nationale titel bij het verspringen kwijt, maar de 32-jarige atleet kon leven met zijn zilveren medaille omdat hij de laatste maanden kampte met een zware hamstringblessure.

"Ik kan pas sinds twee weken weer intensief trainen", legde Gaisah in het Olympisch Stadion in Amsterdam uit aan NU.nl.

De nummer twee van de wereldkampioenschappen van 2013 plaatste zich in april bij een wedstrijd in de VS voor de WK van eind augustus in Peking met een sprong van 8.19 meter, maar daarna liep hij een kwetsuur op aan een pees in zijn hamstring.

"Ik heb veel gerust en ben ook nog naar Duitsland gegaan voor behandelingen. Nu heb ik er gelukkig geen last meer van."

Lastig

Met een beste afstand van 7.44 meter kon de Nederlands recordhouder (8.29 meter) nog geen indruk maken bij de NK. Paralympiër Ronald Hertog pakte het goud door 7 meter en 47 centimeter ver te springen.

"Het resultaat was niet geweldig, maar ik ben blij dat ik weer aan een wedstrijd mee kon doen vandaag. De laatste keer was namelijk in april", aldus Gaisah. "Het is lastig om maanden thuis te zitten en op tv te moeten zien hoe je concurrenten wel in actie komen."

De geboren Ghanees heeft nog iets meer dan drie weken om zijn vorm aan te scherpen voor de WK. De kwalificatie van het verspringen staat voor maandag 24 augustus op het programma. De finale is een dag later.

"Ik had gehoopt dat ik hier al 7.80 of 7.90 meter had kunnen springen, maar het belangrijkste is dat ik weer wedstrijdritme op heb kunnen doen."