De keuze voor Peking als organisator van de Olympische Winterspelen in 2022 betekent voor de Nederlandse atleten opnieuw een lange vliegreis. 

''Na Rio 2016, Pyeongchang 2018 en Tokio 2020 krijgen we ook in 2022 met grote reisafstanden te maken'', zei technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF vrijdag in een reactie. ''Dat zal zeker extra kosten met zich meebrengen.''

Peking kreeg vrijdag op het IOC-congres in Kuala Lumpur de voorkeur boven Almaty, een wintersportoord uit Kazachstan. Afgezien van de langere reis nam Hendriks de keuze voor de Chinese hoofdstad verder voor kennisgeving aan.

''Sportief maakt het ons uiteindelijk niet waar de Spelen plaatsvinden. We gaan er heen om medailles te winnen, dichtbij of ver weg.''

Volgend jaar worden de Zomerspelen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro gehouden, daarna verhuizen de Spelen naar Azië.

Eerst voor de Winterspelen van 2018 in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang, twee jaar later is de Japanse hoofdstad Tokio decor van de Zomerspelen en in 2022 is Peking aan de beurt, net als bij de Spelen van 2008.