Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben hun Europese titel van 2013 niet kunnen verdedigen. Het Nederlandse duo werd vrijdag in de achtste finales van het Europees kampioenschap in Klagenfurt uitgeschakeld.

Meppelink en Van Iersel verloren in twee sets van het Slowaakse duo Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova: 19-21 en 18-21.

Dubovcova en Nestarcova waren in de eerste eliminatieronde ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist.

Brouwer/Meeuwsen

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben vrijdagochtend de knock-outfase van het EK bereikt.

Ze versloegen in de laatste poulewedstrijd de Italiaanse tweelingbroers Matteo en Paolo Ingrosso met 21-12 en 21-16. Door de overwinning eindigde het Nederlandse duo eindigde als eerste in de poule.

Brouwer en Meeuwsen verloren donderdag in drie sets van het Duitse duo Markus Böckermann en Lars Flüggen. Een overwinning tegen de twee Ingrosso's was nodig om zich direct te plaatsen voor de achtste finales.

Nummerdor/Varenhorst

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen vrijdag ook hun derde groepswedstrijd op het EK. Ze klopten de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson in drie sets: 21-12 16-21 15-6.

Het Nederlandse duo plaatste zich als groepswinnaar voor de eerste ronde van de knock out-fase. Eerder versloegen Nummerdor en Varenhorst in de groepsfase de Tsjechen Premysl Kubala en Jan Hadrava en het Turkse duo Murat Giginoglu/Volkan Gögtepe.