Beachvolleybalsters Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist zijn donderdagavond uitgeschakeld op het Europees kampioenschap in het Oostenrijkse Klagenfurt. 

In de eerste eliminatieronde waren de Slowaakse Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova een maatje te groot voor het Nederlandse team: 21-11 23-21.

Wesselink en Van der Vlist kwamen in de eerste set direct op grote achterstand en konden dat niet meer goed maken. De tweede set ging tot het slot gelijk op. Het Slowaakse team kwam na 19-19 op matchpoint.

Wesselink en Van der Vlist knokten zich terug tot setpoint, maar dat werd weggegeven door een opslagfout. De Slowaakse vrouwen beslisten de wedstrijd op hun tweede matchpoint.

Korte terugkeer

Voor Wesselink betekent de uitschakeling op het EK het einde van haar korte terugkeer op internationaal topniveau. De 28-jarige atlete draaide jarenlang met verschillende partners mee op de grote beachvolleybaltoernooien over de hele wereld, maar ze besloot begin dit jaar een punt te zetten achter haar topsportloopbaan.

Op het EK in Oostenrijk was ze de tijdelijke vervanger van Sophie van Gestel, die sinds het WK in Nederland rust moet houden vanwege een buikspierblessure.

Dubovcova en Nestarcova zijn vrijdag de tegenstanders van de titelverdedigsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink, die zich als groepswinnaar rechtstreeks plaatsten voor de achtste finales.