Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich op het EK beachvolleybal verzekerd van een plek in de achtste finales. 

De Nederlandse vrouwen wonnen donderdag ook hun derde groepsduel, waardoor ze ongeslagen bovenaan eindigden in de poule.

Meppelink en Van Iersel hadden aan twee sets voldoende voor de overwinning tegen het Finse koppel Riikka Lehtonen en Taru Lahti.

De partij duurde met 53 minuten echter nog langer dan de driesetter die de Nederlandse volleybalsters dinsdag speelden tegen het Griekse duo Arvaniti/Tsiartsiani.

Dat lag vooral aan de tweede set, die Meppelink en Van Iersel pas bij een stand van 30-28 in hun voordeel konden beslissen. De eerste set was met een eindscore van 22-20 ook al spannend.

Wesselink/Van der Vlist

De achtste finale van Meppelink en Van Iersel staat voor vrijdag op het programma. Ook Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist maken nog kans op een plaats in die ronde.

Het als twintigste geplaatste koppel won donderdagmorgen zijn laatste groepswedstrijd, met 21-14, 18-21 en 15-12 van de Noorse vrouwen Cindy Treland en Janne Pedersen.

Wesselink en Van der Vlist verloren dinsdag en woensdag hun eerste twee wedstrijden en werden zo derde in de poule. Daarom moeten ze zich in een tussenronde met de nummers twee en de andere nummers drie zien te plaatsen voor de achtste finales. Dat duel vindt later op donderdag plaats.