Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben woensdag op het Europees kampioenschap beachvolleybal ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. 

Op het centercourt in Klagenfurt rekende het duo in twee sets af met de Oostenrijkse thuisspeelsters Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig: 22-20 en 21-18. Meppelink en Van Iersel zijn door hun zege verzekerd van een plaats in de knockoutfase.

Hoewel Meppelink en Van Iersel het Oostenrijkse koppel niet overklasten, ondervonden de Nederlandse titelverdedigsters op weg naar de overwinning minder moeite dan dinsdag bij hun eerste pouleduel. Toen hadden Meppelink en Van Iersel drie sets nodig om een nederlaag tegen het Griekse duo Arvaniti/Tsiartsiani te voorkomen.

Donderdag speelt het Nederlandse koppel zijn laatste groepswedstrijd tegen Riika Lehtonen en Taru Lahti uit Finland.

Wesselink/Van der Vlist

Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist waren woensdag minder fortuinlijk. Zij verloren hun tweede groepsduel kansloos met 21-11 en 21-16 van de Duitse speelsters Laura Ludwig en Kira Walkenhorst.

Dinsdag was de Zwitserse combinatie Goricanec/Hüberli in de eerste wedstrijd ook al te sterk voor Wesselink en Van der Vlist.

Wesselink nam begin dit jaar afscheid van het topvolleybal, maar keerde op het EK tijdelijk terug als vervangster van de geblesseerde Sophie van Gestel.

Als Wesselink haar comeback wil verlengen, moeten zij en Van der Vlist hun laatste pouleduel donderdag winnen. Ze ontmoeten in die beslissende partij Cindy Treland en Janne Pedersen uit Noorwegen