Beachvolleybalster Marloes Wesselink heeft haar tijdelijke terugkeer op het topniveau dinsdag niet kunnen opluisteren met een overwinning.

Ze verloor met haar partner Jantine van der Vlist de eerste groepswedstrijd op het EK dat dinsdag is begonnen in Klagenfurt. De verliezend finalisten van vorig jaar Tanja Goricanec en Tanja Hüberli uit Zwitserland waren net te sterk: 20-22 21-18 9-15.

Het Nederlandse duo kreeg in de eerste set nog een setpoint maar door een paar slordige fouten trokken de Zwitserse opponenten aan het langste eind.

Het Nederlandse team knokte zich knap terug in de tweede set maar vanaf halverwege de derde set leek niks meer te lukken en ging de wedstrijd verloren.

Perspectief

''Van tevoren had ik ons misschien niet veel kans gegeven, maar gedurende de wedstrijd begonnen we te geloven in een overwinning”, vertelde Jantine van der Vlist na afloop. ''Deze wedstrijd biedt perspectief. We hebben in fases behoorlijk goed gespeeld. Ons doel is om in ieder geval de poule te overleven.”

Wesselink (28) draaide jarenlang met verschillende partners mee op de grote beachvolleybaltoernooien in de hele wereld maar ze besloot begin dit jaar een punt te zetten achter haar topsportloopbaan.

Op het EK in Oostenrijk is ze de vervanger van Sophie van Gestel die sinds het WK in Nederland rust moet houden vanwege een buikspierblessure.