De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het WK in Kazan begonnen met een grote overwinning. Het zwakke Zuid-Afrika werd met ruime cijfers verslagen: 22-1.

Lieke Klaassen was met zes treffers de topscorer bij Nederland. Yasemin Smit scoorde vier keer. Het vijftal Sabrina van der Sloot, Leonie van der Molen, Amarens Genee, Vivian Sevenich en Marloes Nijhuis maakten ieder twee doelpunten. Maud Megens en Isabella van der Toorn schoten één keer raak.

Bondscoach Arno Havenga hecht geen waarde aan de overwinning tegen Zuid-Afrika. "Deze stelde niks voor'', reageerde hij bij de NOS. "Maar het is wel prettig om stressloos aan het toernooi te beginnen.''

In de groep van Oranje won Australië zondag van Griekenland (8-7). Op basis van doelsaldo staat Nederland bovenaan in de poule. Oranje speelt dinsdag tegen Griekenland en donderdag tegen Australië.

Havenga verwacht dan hele andere wedstrijden. "Het zijn twee heel sterke tegenstanders maar we zijn goed genoeg om tegen elk land goed te spelen'', blikte hij vooruit.

De Nederlandse waterpolosters zijn vol vertrouwen afgereisd naar Rusland. De ploeg denkt mee te kunnen doen om de medailles.