Het seizoen van Jeffrey Herlings is voorbij. De motorcrosser en WK-leider raakte zaterdag op het circuit van Loket in Tsjechië geblesseerd bij een val.

De WK-leider in de MX2-klasse landde na een sprong op een andere coureur. Hij viel en moest met de ambulance worden afgevoerd, vermoedelijk met een ernstige heupblessure.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Herlings het wereldkampioenschap kan vergeten door blessureleed. Hij reageerde dan ook bijzonder teleurgesteld.

''Hoeveel pech kan iemand hebben? Het seizoen is voorbij en ik ben er ook nog blij mee. Ik wil de komende maanden niks meer met motorcross te maken hebben. Maar, volgend jaar kom ik terug. Sorry dat ik iedereen moet teleurstellen. Ik heb er geen woorden voor."

Blessures

Herlings bouwde dit jaar een grote voorsprong van 129 punten op in de strijd om het wereldkampioenschap tot het noodlot toesloeg. In Spanje maakte hij een crash waardoor hij niet meer optimaal kon trainen en racen.

Tijdens een race in Duitsland brak hij zijn sleutelbeen door een volledig mislukte sprong. Bij de volgende race in Zweden liep de 20-jarige Brabander een lelijke wond op aan zijn pink. Hij miste de Grote Prijs van Letland en wilde juist dit weekeinde in Tsjechië weer meedoen om de punten.

De Sloveen Tim Gajser heeft op dit moment de beste papieren om wereldkampioen te worden in de MX2-klasse. De coureur van Honda heeft zes races voor het eind een voorsprong van 25 punten op de Zwitser Valentin Guillod.