Usain Bolt is ervan overtuigd dat hij eind komende maand zijn wereldtitel op de 100 meter en 200 meter kan prolongeren in Peking. Door blessureleed is de 28-jarige Jamaicaan bezig aan een moeizaam seizoen.

"Iedereen die mijn loopbaan een beetje heeft gevolgd, weet dat ik er zal staan op de WK", zei Bolt donderdagavond tijdens een persconferentie in de aanloop naar de Anniversary Games in Londen van dit weekeinde.

"Ik kijk heel erg uit naar de WK in Peking. Zolang ik in vorm ben, hoef ik me geen zorgen te maken."

Bolt kwam dit seizoen op de 100 meter niet verder dan een magere 10,12, terwijl Justin Gatlin al vier keer onder de 9,80 heeft gelopen.

"Wat het betekent voor de atletiek als ik verlies van Gatlin? Op die vraag ga ik niet in, want ik ben niet van plan te verliezen van hem."

Door zijn dopingverleden hebben de organisatoren besloten om Gatlin te weren van de Anniversary Games, een wedstrijd die ook onderdeel is van de Diamond League.

Bedrieger

Bolt heeft niet zoveel problemen met het feit dat Gatlin positief testte. "Waarschijnlijk omdat dat gebeurde voordat ik doorbrak."

"Met de positieve dopingtest van Tyson Gay in 2013 had ik veel meer moeite. Ik had zoveel respect voor Tyson, ik keek echt tegen hem op. Het doet dan heel veel pijn als je hoort dat zo iemand een bedrieger is."

Gay maakte afgelopen jaar zijn rentree en plaatste zich eerder deze zomer voor de WK.