​Paul van Ass is ontslagen als bondscoach van de Indiase hockeyers. De Zuid-Hollander werd vorige week al de wacht aangezet, maar wacht nog op de officiële bevestiging vanuit de bond.

Dat vertelt de voormalig keuzeheer van de Nederlandse hockeymannen aan FOX Sports. "Voorzitter Batra van de Indiase bond heeft mij te kennen gegeven dat hij mij niet meer aan boord wil hebben."

"Ik ben er gewoon uit gegooid. Ik heb alleen - en dat is typisch iets voor India - nog niet de officiële papieren ontvangen."

Het besluit van de bond kan echter nog gedwarsboomd worden door het Minsterie van Sport, dat goedkeuring moet verlenen. Daardoor zou het kunnen dat Van Ass zijn verbintenis tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro alsnog uitdient.

Van Ass zou daar wel voor open staan, maar rekent er niet op dat hij mag aanblijven in India. "Normaal gesproken lig ik eruit. Ik ben nooit opgestapt. Maar het schiet mij wel in het verkeerde keelgat dat de Indiase bond nu niet zegt te weten waar ik uithang, terwijl ze mij zelf ontslagen hebben."

Incident

De 54-jarige coach vermoedt dat zijn positie onhoudbaar werd door een incident tijdens de Hockey World League in België. "Daar kwam voorzitter Batra na de wedstrijd het veld op, om met de spelers te praten. Ik heb hem verzocht weg te gaan en dat viel verkeerd. Je moet geen tegengas geven. Dan kom je in de problemen."

Van Ass was van 2010 tot 2014 verantwoordelijk voor de hockeyers van Nederland. Na het WK van vorig jaar, waar Oranje genoegen moest nemen met de tweede plaats, besloot de hockeybond niet verder te gaan met de coach.