Tiger Woods kreeg zaterdag opnieuw een tegenvaller te verwerken. De Amerikaanse golfer wist zich bij het Brits Open in Schotland niet te plaatsen voor de laatste twee rondes.

Met een score van 151 slagen (76 en 75) miste Woods de cut ruimschoots. "Ik denk dat ik maar drie birdies in twee dagen heb geslagen. Dat is niet erg goed", aldus de drievoudig winnaar tegen Sky Sports.

"De baan was eerlijk gezegd niet heel moeilijk te bespelen. Ik heb gewoon te weinig uit de eerste twee rondes gehaald."

"Weet je, het is wel grappig, want ik raakte de bal vrij solide. Alleen de wind werkte niet echt mee. Ik weet niet hoe dat komt. Daar zulllen we binnenkort eens goed naar moeten kijken."

"Ik heb hier in het verleden een paar keer gewonnen. In 2010 was ik al niet zo goed en het is duidelijk dat ik dit jaar nog slechter was."

"Hopelijk speel ik de volgende keer een beetje beter. Ik heb dan waarschijnlijk wat minder haar, maar hopelijk wel beter spel. Ik moet door blijven gaan en vertrouwen in mezelf houden."

De voormalig nummer één van de wereld haalde in juni bij de US Open ook al de cut niet. Nooit eerder sneuvelde Woods bij twee majors op rij in een vroegtijdig stadium.