Tiger Woods heeft zaterdag op de Old Course in St. Andrews een nieuw dieptepunt bereikt. De 39-jarige Amerikaan wist zich bij het Brits Open in Schotland niet te plaatsen voor de laatste twee rondes.

Met een score van 151 slagen (76 en 75) miste Woods de cut ruimschoots. 

Ook bij het US Open half juni moest de voormalig nummer één van de wereld zijn koffers vroegtijdig pakken. Nooit eerder sneuvelde Woods bij twee majors op rij in een vroegtijdig stadium.

Woods, drievoudig winnaar op het Brits Open, moest zaterdag met nogal wat andere spelers terugkeren op de baan om zijn tweede ronde te voltooien.

Slecht weer

Het toptoernooi werd na vrijdag echter ook op zaterdag geteisterd door slecht weer. Wegens harde wind moesten de spelers in de ochtenduren snel weer naar binnen. In de loop van de middag kon het toernooi alsnog worden hervat.

Met de derde ronde op zondag is de vierde en beslissende ronde verschoven naar maandag. Het is pas de tweede keer dat het Brits Open na het weekeinde wordt afgesloten. Dat gebeurde eerder alleen in 1988.

Johnson

Dustin Johnson verdedigde zijn leidende positie bij het Brits Open met succes. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Bij de hervatting van zijn tweede ronde in de vroege ochtenduren ging hij op de veertiende hole meteen de fout in (bogey).

Na opnieuw een lange pauze wegens harde wind wist Johnson zich toch weer te herstellen. Met een birdie op de achttiende hole keerde hij met een score van 134 (-10) alleen terug op de eerste plaats.