De Nederlandse waterpolosters mikken bij het komende wereldkampioenschap in het Russische Kazan op het podium.

''Onze doelstelling is een plek in de finales, waardoor we tot de laatste dag om de prijzen spelen. We zijn nu in staat om ieder toernooi mee te doen om de medailles'', zegt bondscoach Arno Havenga, die woensdag zijn selectie van dertien speelsters presenteerde.

Havenga put vertrouwen uit de resultaten in de voorbereiding op de titelstrijd, waar Zuid-Afrika op 26 juli de eerste tegenstander is.

Oranje eindigde vorige maand als derde in de World League in China, won daarna de Dutch Trophy in eigen land en zegevierde afgelopen weekeinde in een sterk bezet vierlandentoernooi in Italië. ''Het zou mooi zijn om bij het derde grote toernooi op rij op het podium te staan.''

Leerzaam

Havenga heeft zijn ploeg de afgelopen weken fysiek, mentaal en speltechnisch sterker zien worden. ''Het spelen tegen toplanden is zeer leerzaam en nuttig voor ons om beter te worden."

"Het team van de Verenigde Staten (winnaars World League) is momenteel maatgevend in het vrouwenwaterpolo en we hebben dan ook al twee gezamenlijke trainingskampen gepland. Als we de top willen bereiken moeten we hen benutten om daar te komen.''

De selectie voor Kazan is dezelfde als die de finaleronde van de World League speelde en bestaat uit de volgende speelsters: Debby Willemsz, Laura Aarts, Yasemin Smit, Lieke Klaassen, Dagmar Genee, Amarens Genee, Maud Megens, Nomi Stomphorst, Sabrina van der Sloot, Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich en Leonie van der Molen.