De Nederlandse beachvolleybalduo's Nummerdor/Varenhorst en Van Iersel/Meppelink zijn als eerste geplaatst voor het Europees kampioenschap dat over twee weken wordt gehouden in Klagenfurt. 

In de poulefase ontlopen de Nederlandse favorieten daarom andere sterke koppels.

Routinier Reinder Nummerdor werd met zijn toenmalige partner Richard Schuil drie keer Europees kampioen, maar met zijn huidige teamgenoot Christiaan Varenhorst stond hij nog niet eerder op een EK.

De loting koppelde de WK-finalisten van dit jaar aan de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson, de Turken Volkan Gögtepe en Murat Giginoglu en de Tsjechen Premysl Kubala en Jan Hadrava.

Brouwer/Meeuwsen

De onttroonde wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn door hun positie op de wereldranglijst als derde geplaatst voor het EK.

Zij komen uit tegen de Italiaanse tweelingbroers Matteo en Paolo Ingrosso, de Duitsers Lars Flüggen en Markus Böckermann en de Oostenrijkers Peter Eglseer en Daniel Müllner.

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink verdedigen in Oostenrijk hun Europese titel. Ze zijn maandag ingedeeld met de Finse Riika Lehtonen en Taru Lahti, de thuisspelende Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig en de laagst geplaatste Griekse Vasiliki Arvaniti en Maria Tsiartsiani.

Van Gestel/Van der Vlist

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist doen ook mee aan het vrouwentoernooi en zijn onder andere ingedeeld bij de sterke Duitse groepshoofden Laura Ludwig en Kira Walkenhorst.

Het EK begint op 28 juli.