De Nederlandse volleybalsters hebben opnieuw een zege geboekt in de groepsfase van de World Grand Prix.

Het team van bondscoach Giovanni Guidetti boekte zaterdag (plaatselijke tijd) in Formosa tegen gastland Argentinië al de vijfde winst.

Oranje moest er hard voor werken en kon maar ternauwernood de Argentijnsen van zich afslaan: 3-2. De setstanden waren 25-21, 25-18, 20-25, 26-28 en 15-12. Judith Pietersen en Lonneke Sloetjes blonken uit in aanvallend opzicht met ieder 28 punten.

Nederland speelt nog de groepswedstrijd tegen Canada, maar verzekerde zich door de winst op Argentinië al van deelname aan de Final Four van groep 2. Dat toernooi begint eind juli in Polen. De winnaar promoveert naar groep 1 van de World Grand Prix, oftewel de beste twaalf landen ter wereld.

Veel geleerd

Nederland opende in Formosa sterk tegen het gastland en kwam 2-0 voor in sets. Daarna nam Argentinië het initiatief over. Twee nieuwe aanvalsters maakten het de ploeg van Guidetti erg lastig en Nederland liet de thuisploeg terugkomen tot 2-2.

In de vierde set kwam Oranje nog wel op matchpoint, maar Argentinië werkte het weg en haalde vervolgens met twee punten op rij de spannende set wel binnen (28-26). In de vijfde en beslissende set nam Nederland de regie weer in handen en maakte het overtuigend af: 15-12.

''We hebben veel geleerd van deze zware partij na veel makkelijke wedstrijden. Nu moesten we omgaan met spanning en technische moeilijkheden, dat is erg belangrijk voor onze groei als team. Ik ben heel blij met wat mijn team in de vijfde set liet zien'', zei Guidetti na afloop.