De Nederlandse volleybalvrouwen blijven winnen in groep 2 van de World Grand Prix. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti versloeg vrijdagavond Polen met 3-0 (25-18, 25-20, 25-15).

Voor Oranje was het de vierde zege op rij in de poule. Vorig weekeinde won de Nederlandse ploeg drie keer in Kroatië.

Nederland speelt in Formosa nog tegen gastland Argentinië en Canada. Als Nederland na die wedstrijden bij de beste drie landen uit de eerste twee speelrondes staat, kunnen de vrouwen zich opmaken voor de Final Four.

In de Final Four spelen de beste drie landen met gastland Polen om een plek bij groep 1 van de World Grand Prix, oftewel de beste twaalf landen ter wereld. Nederland verloor vorig jaar de finale van de Final Four van België en speelt daarom nog steeds in groep 2.

Druk

In het duel met Polen blonk Anne Buijs uit in de Nederlandse aanval met zeventien punten, gevolgd door Maret Balkestein-Grothues met twaalf.

"We konden veel druk uitoefenen met onze service. Polen had duidelijk moeite met de opvang", concludeerde aanvoerster Grothues tevreden.

Guidetti bracht na de overtuigende zege nog wel wat nuance aan. "Het verschil was groot, maar dat kwam ook doordat Polen met het tweede team aantrad. We hebben ons daarvan weinig aangetrokken en vooral geconcentreerd op ons eigen spel."

"We proberen in elke wedstrijd beter te worden en tegen Polen heb ik wat dat betreft weer wat goede dingen gezien.''