Dafne Schippers is donderdag bij de Diamond Leaguewedstrijden in Lausanne als tweede geëindigd op de 200 meter. De 23-jarige Utrechtse moest alleen olympisch kampioene Allyson Felix voor zich dulden.

De 29-jarige Amerikaanse troefde Schippers op het laatste rechte stuk net af en finishte in 22,09 seconden. Schippers klokte 22,29. Murielle Ahouré uit Ivoorkust werd derde in 22,36.

De drievoudig Europees sprintkampioene liep in Lausanne haar beste tijd van dit jaar. Schippers is nog wel een stuk verwijderd van haar Nederlands record, dat ze vorig jaar op 22,03 zette. De Utrechtse hoopt volgende maand te pieken bij de WK in Peking.

Churandy Martina eindigde in Lausanne als zesde op de 200 meter, in 20,72. De winst ging naar de Britse sprinter Zharnel Hughes (20,13). De 31-jarige sprinter verzekerde zich vorige maand van een ticket naar de WK, door in Florida met 20,37 onder de limiet te lopen die op 20,50 is gesteld.

In Lausanne kon Martina zich echter niet mengen in de strijd om de medailles. De Nederlands recordhouder (19,85) had een slechte start en wist pas op het laatste rechte stuk wat op te schuiven naar voren.

Hassan

Sifan Hassan was in Lausanne oppermachtig op de 1500 meter. Hassan liep in de laatste ronde van kop af aan bij iedereen weg en finishte in 4.02,36, ruim boven haar beste seizoentijd. 

Hassan (22) won eerder dit seizoen de wedstrijd uit de Diamond League in Birmingham. In Doha en Roma kwam de Europees kampioene uit Arnhem als tweede over de finish.

Met 12 punten gaat Hassan fier aan kop in het klassement van de Diamond League. Dawit Seyaum uit Ethiopië staat tweede met 6 punten, Simpson is met 5 punten derde. De Arnhemse behoort tot de favorieten voor de WK eind volgende maand in Peking.