De rechterwijsvinger van American football-speler Jason Pierre-Paul is geamputeerd nadat de 26-jarige Amerikaan afgelopen weekend een vuurwerkongeluk had.

Dat meldt ESPN donderdag. Journalist Adam Schefter van de Amerikaanse sportzender heeft op Twitter een foto gedeeld uit het medisch dossier van Pierre-Paul waarop de amputatie vermeld staat.

De 'defensive end' zou hebben besloten tot amputatie om zijn hersteltijd te verminderen en omdat het de beste beslissing zou zijn voor zijn carrière.

Amerikaanse media verwachten dat er een grote kans is dat Pierre-Paul in het komende seizoen, dat in september van start gaat, al weer op het veld kan staan.

Ronnie Lott, een van de beste defensieve spelers uit de geschiedenis van de NFL, besloot in 1986 om een deel van zijn rechterpink te laten verwijderen. Hij speelde daarna nog acht seizoenen in de American football-competitie.

Giants

Pierre-Paul speelde de afgelopen vijf seizoenen bij de New York Giants en groeide daar uit tot een belangrijke kracht in de verdediging.

De oud-speler van de universiteit van South Florida staat momenteel officieel niet onder contract bij de viervoudig kampioen. De Giants hadden hem een nieuw contract ter waarde van 60 miljoen dollar voorgelegd, maar trokken dat aanbod in na zijn ongeluk van afgelopen weekend.

Pierre-Paul had in het weekend van de Amerikaanse feestdag 4 juli flink wat vuurwerk ingeslagen. Bij het afsteken daarvan in zijn thuisstaat Florida ging het mis, waarbij hij verschillende kwetsuren aan beide handen opliep.

Wilson

C.J. Wilson, een minder bekende speler van de Tampa Bay Buccaneers, was rond de 'Fourth of July' ook betrokken bij een vuurwerkongeluk.

Zijn club heeft bevestigd dat de 'cornerback' een blessure aan zijn hand heeft opgelopen.

Volgens de lokale krant The Tampa Tribune zijn er bij de 25-jarige Amerikaan twee vingers geamputeerd en is zijn verdere carrière in de NFL in gevaar.