Tottenham Hotspur heeft een akkoord bereikt met de American football-competitie NFL om vanaf 2018 in het vernieuwde stadion minimaal twee NFL-wedstrijden per jaar te organiseren.

De Spurs melden woensdag op de clubsite dat het om een verbintenis voor tien jaar gaat.

De NFL, met een omzet van zo'n 10 miljard dollar een van de grootste sportcompetities ter wereld, speelt sinds 2007 wedstrijden uit het reguliere seizoen in Engeland. Tot nu toe waren deze op Wembley, dat vrijwel altijd uitverkocht was. In het komende NFL-seizoen zullen er voor het derde jaar op rij drie wedstrijden worden gespeeld in Londen.

Het contract met de Spurs maakt het mogelijk dat er vanaf 2018 ook nog in andere stadions in Groot-Brittannië footballduels mogen worden gehouden.

De NFL heeft al meerdere malen aangegeven dat het overweegt om in de toekomst een ploeg naar Europa te laten verhuizen, al zijn daar nu nog geen concrete plannen voor.

Veld

Tottenham Hotspur is van plan om vanaf het seizoen 2018/2019 in het vernieuwde White Hart Lane te gaan spelen. De kosten voor de verbouwing zijn geraamd op zo'n 560 miljoen euro.

Als onderdeel van de renovatie zal er een kunstgrasveld worden geïnstalleerd onder de reguliere natuurgrasmat. De NFL-wedstrijden kunnen zo plaatsvinden op kunstgras, zoals in Amerika ook in de meeste stadions het geval is.

De laatste jaren klaagden footballers vaak over de grip op het veld op Wembley, dat gemaakt is van natuurlijk gras.

"We hebben nu een kans om twee van de meest unieke sportevenementen voor het eerst bij elkaar te brengen, de NFL en de Premier League", aldus Spurs-voorzitter Daniel Levy.