Mo Farah staat op 24 juli voor het eerst weer aan de start van een officiële wedstrijd sinds zijn coach Alberto Salazar begin juni in opspraak raakte wegens verdenkingen over dopingpraktijken.

In het stadion in Londen waar Farah in 2012 olympisch kampioen werd op de 5000 en 10.000 meter, staat hij aan de start van de 3000 meter van de Anniversary Games.

Vorige maand trok de 32-jarige atleet zich nog terug voor een wedstrijd in Birmingham vanwege stress over de beschuldigingen aan het adres van zijn bekende coach.

De BBC zond begin deze maand een documentaire uit waarin Salazar wordt beschuldigd van het experimenteren met verboden middelen in wat het 'Nike Oregon Project' werd genoemd. Farah maakt deel uit van Salazars befaamde loopgroep.

Steun

De Britse atletiekbond besloot daarom het medische dossier van Farah te onderzoeken. De tweevoudig olympisch kampioen gaf daarna toe dat hij twee keer een dopingtest heeft gemist, maar hij ontkende ooit prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt.

''Ik kan niet wachten om voor thuispubliek te lopen en het Britse publiek te danken voor al hun steun'', zei Farah dinsdag. De wedstrijd in het olympisch stadion in Londen is volgens hem de best mogelijke voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Peking waar hij twee wereldtitels wil verdedigen.