Beachvolleyballer Reinder Nummerdor is zwaar teleurgesteld door het verlies in de finale van het WK zondagavond in Den Haag.

''Het is verschrikkelijk. Ik dacht na Londen dat het niet pijnlijker kon, maar de gifbeker moet helemaal leeg'', zei hij in een eerste reactie.

Nummerdor (38) doelde op zijn vierde plaats op de Olympische Spelen in Londen in 2012 met zijn toenmalige partner Richard Schuil.

Waar het zondag in de finale is misgegaan kon hij niet zeggen. ''We deden niks fout en zij deden alles goed. Het ging om een punt verschil'', sprak de routinier voordat hij de zilveren medaillie in ontvangst ging nemen.

Met zijn medespeler Christiaan Varenhorst liet hij in de finale tegen het Braziliaanse duo Alison en Bruno Schmidt liefst vijf wedstrijdpunten onbenut. De tegenstanders sloegen op het derde matchpoint wel toe.

Varenhorst

''We hadden een goed tactisch plan, maar hadden het misschien anders moeten doen’’, reageerde een ernstig teneergeslagen Varenhorst, die ontkende dat de zenuwen hem parten hadden gespeeld. ''Het had een gigantisch feest kunnen worden. Het is echt een tegenvaller."

Nummerdor keek ook alvast vooruit. "We blijven doortrainen en ervoor leven tot het moment dat het een keer wel lukt."

''Het is pas ons negende toernooi samen. Het is eigenlijk absurd dat we hier al staan. En voor de Olympische Spelen had de uitslag niet beter gekund. We zijn enorm gehard."