De Nederlandse volleybalvrouwen zijn in Kroatië ongeslagen gebleven.

 In de derde en laatste wedstrijd in Porec werd ook het gastland op de knieën gedwongen met grote cijfers: 25-17, 25-11 en 25-13. De afgelopen twee dagen werden in de eerste ronde van de World Grand Prix Tsjechië en Argentinië al verslagen.

Kroatië had vrijdag en zaterdag al verloren van Argentinië en Tsjechië, en was ook tegen Oranje niet opgewassen. De eerste set boden de Kroatische vrouwen nog aardig partij, in de tweede set stortte hun spel volledig in.

Nederland pakte liefst negen punten op rij en kreeg nauwelijks meer tegenstand. Ook in de derde set was het niveauverschil enorm.

Argentinië

Nederland kan zich nu opmaken voor een trip naar Argentinië, waar volgend weekend het gastland, Polen en Canada de tegenstanders zijn.

Als Nederland na die wedstrijden bij de beste drie landen uit de eerste twee speelrondes staat, kunnen de vrouwen zich opmaken voor de Final Four.

In de Final Four spelen de beste drie landen met gastland Polen om een plek bij groep 1 van de World Grand Prix, oftewel de beste twaalf landen ter wereld.

Nederland verloor vorig jaar de finale van de Final Four van België en speelt daarom nog steeds in groep 2.