Madelein Meppelink en Marleen van Iersel spelen in de tweede ronde van het WK beachvolleybal tegen het jeugdige Poolse duo Karolina Baran en Jagoda Gruszczynska. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist komen uit tegen het als vierde geplaatste Duitse duo Katrin Holtwick/Ilka Semmler.

Meppelink en Van Iersel zijn nog ongeslagen op het WK in eigen land. Ze wonnen hun eerste twee groepswedstrijden en kwamen het derde duel niet in actie door een blessure bij hun opponenten uit Guatemala.

Tegenstanders Baran en Gruszczynska bereikten de laatste 32 op het nippertje. De Poolse vrouwen, beiden twintig jaar, verloren twee groepswedstrijden en wonnen er eentje.

Het Nederlandse duo ontliep bij de loting door de eerste plaats in de poule de andere poulewinnaars en speelt in de tweede ronde in dezelfde speelstad (Den Haag) als in de groepsfase.

Van Gestel en Van der Vlist wonnen dindag in de groepsfase van de Thaise Varapatsorn Radarong en Tanarattha Udomchavee (21-18, 16-21 en 15-12) en schaarden zich daarmee bij de acht beste nummers drie van de twaalf poules.

De Nederlandse vrouwen staan in de tweede ronde tegenover de als vierde geplaatste Duitsers Holtwick en Semmler, die dit toernooi nog geen set verloren. Van Gestel en Van der Vlist spelen in Rotterdam tegen de Duitse titelkandidaten.

Uitgeschakeld

Eerder op de dag wisten de Nederlandse duo's Michelle Stiekema/Daniëlle Remmers en Rimke Braakman/Jolien Sinnema zich niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Stiekema en Remmers wonnen in Rotterdam weliswaar hun laatste groepswedstrijd in twee sets van het Argentijnse duo Ana Gallay en Georgina Klug (21-18 en 21-14), maar behoorden niet bij de acht beste nummers drie.

Braakman en Sinnema hadden zich bij een zege hoogstwaarschijnlijk wel geplaatst als een van de acht beste nummers drie, maar verloren in Apeldoorn kansloos in twee sets van het Australische duo Mariafe Artacho/Nicole Laird: 21-11 en 21-15.