Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben maandag ook hun derde en laatste groepsduel op het WK beachvolleybal in winst omgezet.

De titelverdedigers waren in Rotterdam in twee sets te sterk voor het Italiaanse koppel Paolo Nicolai en Daniele Lupo, die houder zijn van de Europese titel: 22-20 en 21-18.

In de eerste set kwamen de Nederlandse medaillekandidaten met 12-9 achter. Ze herstelden het evenwicht en kwamen op 20-19. Dat setpoint kon Lupo nog wegwerken, het volgende niet.

Een tussensprint in de tweede set bracht de regerend wereldkampioenen beslissend voordeel. Brouwer en Meeuwsen kwamen met een plotselinge krachtsexplosie afgewisseld met tactisch spel van 14-16 op 20-16.

Ook de twee eerdere groepsduels van Brouwer en Meeuwsen werden zonder setverlies gewonnen. Daardoor waren ze al zeker van de knock-outfase.

Spijkers/Oude Elferink

Daan Spijkers en Tim Oude Elferink hebben de hoop op een vervolg na de poulefase levend gehouden. Dat was na twee nederlagen in groep I te danken aan een zege op de Puerto Ricanen Roberto Rodriguez-Bertrán en Eric Haddock.

Het Nederlandse duo zegevierde maandagavond na ruim een uur in het zand op de Hofvijver in Den Haag in drie sets: 21-19, 16-21 en 15-13.

Spijkers en Oude Elferink, die het toernooi binnenkwamen op een wildcard, eindigden daardoor als derde in de poule. De beste acht nummers drie van de twaalf poules gaan door naar de knockoutfase.

Braakman/Sinnema

Rimke Braakman en Jolien Sinnema liepen in groep C tegen hun tweede nederlaag aan. Het Nederlandse koppel kwam maandagavond in Apeldoorn tegen Sarah Pavan en Heather Bansley een paar punten tekort.

Na 68 minuten sloeg Braakman in de derde set op matchpoint voor het Canadese tweetal de bal uit: 21-19, 24-26 en 13-15.

Een ruime zege in het afsluitende pouleduel met de Australischen Mariafe Artacho en Nicole Laird kan Braakman en Sinnema nog verder helpen in het toernooi.

Keemink/Vismans

Wessel Keemink en Sven Vismans hebben maandag ook hun tweede wedstrijd op het WK beachvolleybal verloren.

Het Nederlandse duo ging in Amsterdam in twee sets onderuit tegen de Amerikanen Nick Lucena en Theo Brunner: 21-16 en 21-13.

Keemink en Vismans kunnen door het verlies nog hooguit derde worden in hun groep. Eerder verloren ze eveneens in twee sets van de Russen Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov.