De Nederlandse waterpolosters hebben zondag het toernooi om de Dutch Trophy gewonnen.

Oranje versloeg in Utrecht op de slotdag Griekenland met 11-10. Nederland had vrijdag al van China gewonnen en was zaterdag de baas over Hongarije.

Oranje speelde bij vlagen heel sterk in de 'finale'. Aanvallend lukte veel, vooral het uitspelen van de man-meer-situatie; de verdediging, met Debby Willemsz als keepster, was solide.

Dat leidde tot een ruime voorsprong, die in het begin van het tweede kwart zelfs 5-0 had kunnen zijn als Sabrina van der Sloot niet een strafworp had gemist.

De Grieksen putten daar moed uit en profiteerden bovendien van de verslappende concentratie in de Nederlandse defensie. Ze kwamen terug tot 6-5.

Met een goede derde periode en een degelijke vierde, waarin Lieke Klaassen en Isabella van der Toorn hun derde persoonlijke fout kregen, werd de derde zege binnengehaald.

Productief

Aanvoerster Yasemin Smit was de productiefste speelster met vier treffers. Marloes Nijhuis en Maud Megens scoorden tweemaal, Van der Sloot, Vivian Sevenich en Klaassen ieder één keer.

De selectie van bondscoach Arno Havenga is in voorbereiding op het WK eind juli in Kazan. Een toernooi op Sicilië (7-12 juli) is de laatste test.